Ge hela huset en makeover lagom till semestern

 

Semestertiderna börjar närma sig och det är många som längtar efter att bara få slappna av och ta det lugnt. Kanske har man bokat en resa till något annat land eller kanske har man planerat in en liten Sverigeturné med familjen. Oavsett vad så är semestern tiden så man verkligen vill släppa allt och bara njuta av att vara ledig. Men vad ska man göra åt huset då? Hur mycket man än vill slappna av finns det ju alltid saker som behöver göras där hemma, och kanske har man planerat att ta tag i allt detta under sin lediga tid. Det optimala hade ju såklart varit att få allt gjort innan semestern börjar, men hur ska man ha tid med det? När man jobbar, har familj och fritid kan det bli svårt att hinna med allt som man vill och kanske behöver göra.

 

Om man inte vill ta tag i jobbiga renoveringar och underhåll under sommaren och semestern är det hög tid att börja göra det nu. Det är ju relativt enkelt om man kontaktar en byggfirma som kan renovera huset åt en, medan man själv är på jobbet. Men det kan vara svårt att få tag i någon såhär i sista minuten. Men det finns faktiskt några saker som går hur bra som helst att ta tag i nu innan sommaren och som oftast går att få hjälp med oavsett tid på året. I den här artikeln kommer vi att gå igenom ett antal olika underhållsarbeten och renoveringar som är perfekta att ta tag i innan sommaren, så att man slipper tänka på det under semester.

 

Renovera badrummet innan semester

 

Att ha ett badrum som fungerar under sin semester känns relativt viktigt. Därför kan det vara ett bra val att påbörja en planerad badrumsrenovering Stockholm redan nu så att det kanske bli klart lagom tills man blir ledig. Det finns många olika saker som man kan behöva eller vilja renovera i sitt badrum, bland annat lägga om golvet, installera golvvärme, byta ut dusch eller badkar eller kanske renovera hela rummet? Oavsett vad så brukar det vara ett arbete som kan gå snabbt, så länge man har anlitat en snabb och effektiv firma som ska göra jobbet.

 

Renovera taket eller byta tak helt

 

Om man har inspekterat taket där hemma och märkt att det börjar bli dags för en renovering eller ett byte är det här den perfekta tiden att göra det på. Man kan fortfarande bo kvar i huset medan en takläggare Stockholm renoverar taket, och man behöver inte göra något själv utan kan lägga hela arbetet på firman. Ett bra tips är att passa på att klä in taket med solceller stockholm när du ändå håller på.Taket är dessutom något som är otroligt viktigt att renovera eller laga om det inte är i lika bra skick som det ska vara. Det är dessutom skönt att få det gjort nu innan sommaren, så man slipper ligga på altanen och lyssna på oljudet under sin semester.

 

Byt ut ljuskällor i hemmet

 

Om man har planerat att byta ut lampor, installera ny belysning eller göra andra jobb som involverar elektronik kan det också vara en bra sak att ta tag i nu. Med hjälp av en elektriker Stockholm kan man få jobbet gjort innan semester och slippa tänka på det då. Kanske ska man installera mysiga spotlights över hela huset, eller kanske vill man dra el på balkongen eller på uteplatsen? Det finns många roliga saker man kan göra med el och belysning men kom ihåg att alltid anlita hjälp då det kan vara farligt att ta tag i på egen han.

 

Se över vatten och avlopp

 

Vatten, rör och avlopp är saker som man lätt kan få huvudbry av. För det första går det inte precis att göra något åt dessa saker på egen hand och för det andra kan det innefatta stora arbeten som man inte känner att man har tid med. De två vanligaste sakerna som kan behöva göras på rören där hemma, om vi pratar om större arbeten, är stambyte och rörspolning. Det är otroligt komplicerade arbeten för alla som inte är rörmokare eller kan någonting om vatten och avlopp. Om man åker på ett stambyte eller om man behöver renovera rören kan man räkna med att det tar sin lilla tid – så det är lika bra att börja redan nu.

 

Måla om ute och inne

 

Att måla om är något som man med fördel kan göra nu innan semestern. Det tar oftast inte så lång tid och om man själv inte har tiden kan man alltid anlita en målare. Det är perfekt att göra nu då det kan bli lite väl varmt att stå och svettas med målarpenseln i handen under en het sommardag. Kanske behöver man måla om fasaden utomhus, eller kanske har man längtat efter att få fräscha upp väggarna inne i huset? Oavsett vad så finns det ingen tid som är bättre än nu.

 

Bygg en altan

 

Om man vill ha en skön plats att hänga på i sommar är det hög tid att börja tänka på att bygga den där altanen eller uteplatsen. Det är något som man kan få hjälp med av en byggherre och alltså något som man kan göra även om man inte är hemma. Passa på att rusta upp utemiljön där hemma innan semestern så att de lata dagarna kan spenderas på en helt egen altan eller ett härligt trädäck i solen. Bättre än så blir det bara inte, att slipa altangolv är ett tungt jobb men löses snabbt av en bra firma.